Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wieprzowe nadziewane warzywami i boczkiem z dodatkiem musztardy chrzanowej to pomysł na pyszny obiad.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17767
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 423
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 949
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7377
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8808
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17767
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 423
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 949
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7377
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8808
Składniki
Umyte mięso osuszyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać posiekaną natką pietruszki i cebulą. Ogórki, pomidory i boczek pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie.
Zwijać roladki, zawiązać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami.
Ułożyć w naczyniu do pieczenia, oprószyć papryką. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła, skropić olejem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na rumiano.
Przełożyć do garnka, podlać wodą lub bulionem, dusić do miękkości. Przed podaniem usunąć sznurek.