Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wieprzowe nadziewane warzywami i boczkiem z dodatkiem musztardy chrzanowej to pomysł na pyszny obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Umyte mięso osuszyć, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać posiekaną natką pietruszki i cebulą. Ogórki, pomidory i boczek pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie.
Zwijać roladki, zawiązać sznurkiem lub spiąć wykałaczkami.
Ułożyć w naczyniu do pieczenia, oprószyć papryką. Na wierzchu położyć kilka wiórek masła, skropić olejem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na rumiano.
Przełożyć do garnka, podlać wodą lub bulionem, dusić do miękkości. Przed podaniem usunąć sznurek.