Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne roladki z piersi kurczaka wypełnione aromatycznym farszem. Tradycyjna potrawa w nowym wydaniu. Tylko kilka składników. Tanio i smacznie
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Składniki
W miseczce mieszamy jogurt naturalny z czosnkiem. Dodajemy półtora płaskiej łyżki przyprawy do gyrosa. Tak przygotowaną glazurą smarujemy rozbite kawałki piersi kurczaka.
Natkę pietruszki siekamy i mieszamy w miseczce z suszonymi pomidorami i serem mozzarella. Farsz wykładamy na posmarowane kawałki mięsa i zawijamy w roladki.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Układamy roladki i smarujemy je pozostałą glazurą. Jeśli zostały nam resztki farszu posypujemy nimi wierzch potrawy. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Smacznego!