Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne roladki z piersi kurczaka wypełnione aromatycznym farszem. Tradycyjna potrawa w nowym wydaniu. Tylko kilka składników. Tanio i smacznie
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4112
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11267
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6474
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5252
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4112
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11267
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6474
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13482
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5252
Składniki
W miseczce mieszamy jogurt naturalny z czosnkiem. Dodajemy półtora płaskiej łyżki przyprawy do gyrosa. Tak przygotowaną glazurą smarujemy rozbite kawałki piersi kurczaka.
Natkę pietruszki siekamy i mieszamy w miseczce z suszonymi pomidorami i serem mozzarella. Farsz wykładamy na posmarowane kawałki mięsa i zawijamy w roladki.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. Układamy roladki i smarujemy je pozostałą glazurą. Jeśli zostały nam resztki farszu posypujemy nimi wierzch potrawy. Pieczemy pod przykryciem przez 30 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Smacznego!