Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki doskonale nadają się na nadzienie. Są dostępne cały rok i łatwo się je przyrządza.
Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1643
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1113
Polecam.
Odsłon: 1162
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1643
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1113
Składniki
Piersi przekroiłem na pół i rozbiłem jak na schabowe. Przyprawiłem solą, pieprzem, słodką papryką.
Cebulkę posiekałem na drobną kostkę i podsmażyłem.
Pieczarki obrałem ze skórki i pokroiłem na plasterki. Dodałem je do podsmażonej cebulki i wspólnie dusiłem. Przyprawiałem do smaku do smaku (kosztowałem).
Plastry kurczaka oprószyłem przyprawami, na każdym nakładałem nadzienie z pieczarek i zawijałem w roladki.
Gotowy zrazik maczałem w roztrzepanym jajku i obtaczałem w bułce tartej. Gdyby roladka nie chciała się trzymać, można ją spiąć wykałaczką.
Smażyłem z każdej strony na złoty kolor, a następnie zostawiłem pod przykryciem żeby „doszły”.
Przemycamy zdrowie: Do bułki w której otaczam roladki obowiązkowo daję otręby. Do pieczarek można przemycić kurkumę, siemię lniane, ostropest, otręby.