Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania dla tych którzy lubią kurczaka, dla tych którzy lubią mięso mielone. Dla wszystkich mięsożerców...
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1089
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13635
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1089
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13635
Składniki
Piersi przekroiłem na pół i rozbiłem jak na schabowe. Przyprawiłem solą, pieprzem, słodką papryką. Cebulkę posiekałem na drobną kostkę i podsmażyłem.
Mięso zmieliłem i doprawiłem: sól, pieprz, słodka papryka, cebula. Do masy dodałem 1 jajko , podsmażoną cebulkę i wymieszałem.
Kotlety z kurczaka posypałem gruba warstwą natki, a następnie rozprowadziłem na nich masę z mięsa mielonego. Zwijałem w roladki i spinałem wykałaczką. Gotowy zrazik maczałem w roztrzepanym jajku i obtaczałem w bułce tartej.
Smażyłem z każdej strony na złoty kolor, a następnie zostawiłem pod przykryciem żeby „doszły”.
Przemycamy zdrowie: Do mięsa mielonego można dodać siemię lniane, ostropest, kurkumę, otręby. Do bułki w której otaczam roladki obowiązkowo daję otręby.