Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania dla tych którzy lubią kurczaka, dla tych którzy lubią mięso mielone. Dla wszystkich mięsożerców...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 441
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1309
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1226
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 441
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1309
Składniki
Piersi przekroiłem na pół i rozbiłem jak na schabowe. Przyprawiłem solą, pieprzem, słodką papryką. Cebulkę posiekałem na drobną kostkę i podsmażyłem.
Mięso zmieliłem i doprawiłem: sól, pieprz, słodka papryka, cebula. Do masy dodałem 1 jajko , podsmażoną cebulkę i wymieszałem.
Kotlety z kurczaka posypałem gruba warstwą natki, a następnie rozprowadziłem na nich masę z mięsa mielonego. Zwijałem w roladki i spinałem wykałaczką. Gotowy zrazik maczałem w roztrzepanym jajku i obtaczałem w bułce tartej.
Smażyłem z każdej strony na złoty kolor, a następnie zostawiłem pod przykryciem żeby „doszły”.
Przemycamy zdrowie: Do mięsa mielonego można dodać siemię lniane, ostropest, kurkumę, otręby. Do bułki w której otaczam roladki obowiązkowo daję otręby.