Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z pomidorami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 148
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Suszone pomidory oraz 50 ml zalewy ze słoika zmiksuj razem z osączonymi kaparami na gładki sos. Polędwiczki wieprzowe opłucz, oczyść z ewentualnych błonek, osusz.
Pokrój mięso na cztery równe kawałki. Delikatnie rozgnieć rękoma tak, by powstały większe płaty (nie rozbijaj ich tłuczkiem, bo naruszysz delikatną strukturę mięsa). Natrzyj je solą i pieprzem.
Każdy płat mięsa posmaruj przygotowanym pomidorowym pesto. Zwiń roladki. Pomidory umyj, pokrój w plasterki. Rozłóż na roladkach. Przewiąż nicią. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż roladki, przełóż do brytfanki. Piecz 10 min w 180 st.
Oczyszczony starannie i opłukany por, umyte i pozbawione nasion papryki oraz wyszorowaną cukinię pokrój w paski. Cebulę oraz 2 obrane ząbki czosnku posiekaj drobno.
Warzywa obsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj 5 dag oliwek i 50 ml octu. Zagotuj, dopraw solą oraz pieprzem. Roladki pokrój, podawaj na warzywach.
czas ok. 60 min; porcja – 560 kcal, cena 5,70 złŹródło: Świat kobiety