Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu ze śliwką, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414081
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2235
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414081
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2235
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, posypuję pieprzem, majerankiem oraz solą. 2. Na każdym kawałku mięsa układam po dwie śliwki suszone.
3. Mięso zwijam w roladki, owijam boczkiem i smażę na rozgrzanym oleju.
4. Gdy boczek się zarumieni, podlewam bulionem, dodaję pesto i gotuję około 30 minut, co jakiś czas odradzając roladki na drugą stronę. 5. Na koniec wlewam śmietanę.
6. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 7. Smacznego.