Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu ze śliwką, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.
Roladki z suszoną śliwką
Składniki
- ½ kg schabu
- 16 śliwek suszonych
- 8 plastrów boczku wędzonego
- 1 szk bulionu lub kostka rosołowa
- 2 łyżki pesto czerwonego
- ½ śmietany 30%
- Olej do smażenia
- Sól
- Pieprz
- Majeranek
Składniki
- ½ kg schabu
- 16 śliwek suszonych
- 8 plastrów boczku wędzonego
- 1 szk bulionu lub kostka rosołowa
- 2 łyżki pesto czerwonego
- ½ śmietany 30%
- Olej do smażenia
- Sól
- Pieprz
- Majeranek

Etapy przygotowania
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, posypuję pieprzem, majerankiem oraz solą. 2. Na każdym kawałku mięsa układam po dwie śliwki suszone.

3. Mięso zwijam w roladki, owijam boczkiem i smażę na rozgrzanym oleju.

4. Gdy boczek się zarumieni, podlewam bulionem, dodaję pesto i gotuję około 30 minut, co jakiś czas odradzając roladki na drugą stronę. 5. Na koniec wlewam śmietanę.

6. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 7. Smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 61

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 34
Ostatnio komentowane przepisy

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 61

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 34



Składniki
- ½ kg schabu
- 16 śliwek suszonych
- 8 plastrów boczku wędzonego
- 1 szk bulionu lub kostka rosołowa
- 2 łyżki pesto czerwonego
- ½ śmietany 30%
- Olej do smażenia
- Sól
- Pieprz
- Majeranek
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, posypuję pieprzem, majerankiem oraz solą. 2. Na każdym kawałku mięsa układam po dwie śliwki suszone.
3. Mięso zwijam w roladki, owijam boczkiem i smażę na rozgrzanym oleju.
4. Gdy boczek się zarumieni, podlewam bulionem, dodaję pesto i gotuję około 30 minut, co jakiś czas odradzając roladki na drugą stronę. 5. Na koniec wlewam śmietanę.
6. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką. 7. Smacznego.
Pyszności!
Smaczne danie.;)
Pyszne roladki 👍