Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne danie, ale ze szpinakiem, więc iluzorycznie zdrowe.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 55
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6135
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 55
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6135
Składniki
Szynkę rozbiłem na cienkie plastry, posypałem solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Szpinak rozmroziłem na patelni dodając przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
Plastry szynki smarowałem szpinakiem, z brzegu układałem słupki żółtego sera i posiekaną cebulę (miałem czerwoną). Szynkę zawijałem na roladkę i spinałem wykałaczkami.
Smażyłem na gorącym oleju do zarumienienia, a następnie dusiłem pod przykryciem aż mięso było miękkie. Do duszenia wrzuciłem listek laurowy i ziele angielskie.