Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne danie, ale ze szpinakiem, więc iluzorycznie zdrowe.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1507
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231897
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1507
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231897
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Szynkę rozbiłem na cienkie plastry, posypałem solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Szpinak rozmroziłem na patelni dodając przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
Plastry szynki smarowałem szpinakiem, z brzegu układałem słupki żółtego sera i posiekaną cebulę (miałem czerwoną). Szynkę zawijałem na roladkę i spinałem wykałaczkami.
Smażyłem na gorącym oleju do zarumienienia, a następnie dusiłem pod przykryciem aż mięso było miękkie. Do duszenia wrzuciłem listek laurowy i ziele angielskie.