Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne danie, ale ze szpinakiem, więc iluzorycznie zdrowe.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85262
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2558
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9995
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4013
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85262
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2558
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9995
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4013
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7120
Składniki
Szynkę rozbiłem na cienkie plastry, posypałem solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Szpinak rozmroziłem na patelni dodając przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
Plastry szynki smarowałem szpinakiem, z brzegu układałem słupki żółtego sera i posiekaną cebulę (miałem czerwoną). Szynkę zawijałem na roladkę i spinałem wykałaczkami.
Smażyłem na gorącym oleju do zarumienienia, a następnie dusiłem pod przykryciem aż mięso było miękkie. Do duszenia wrzuciłem listek laurowy i ziele angielskie.