Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsne danie, ale ze szpinakiem, więc iluzorycznie zdrowe.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5208
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5208
Składniki
Szynkę rozbiłem na cienkie plastry, posypałem solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Szpinak rozmroziłem na patelni dodając przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
Plastry szynki smarowałem szpinakiem, z brzegu układałem słupki żółtego sera i posiekaną cebulę (miałem czerwoną). Szynkę zawijałem na roladkę i spinałem wykałaczkami.
Smażyłem na gorącym oleju do zarumienienia, a następnie dusiłem pod przykryciem aż mięso było miękkie. Do duszenia wrzuciłem listek laurowy i ziele angielskie.