Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93595
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2655
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1599
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2260
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93595
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2655
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1599
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2260
Składniki
1. boczek wędzony i surowy, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać łyżeczkę musztardy, doprawić do smaku solą i pieprzem, 2. kotlety rozbić, nakładać farsz, zwinąć roladkę, spiąć wykałaczką, obsmażyć na rumiano, podlać gorącą wodą, dodać posiekany czosnek i liść laurowy, gotować na małym ogniu ok 30 min, jak mięso będzie miękkie, wyjąć roladki a wywar zaprawić mąką, zagotować, doprawić do smaku, włożyć ponownie mięso do sosu, mocno podgrzać, smacznego