Roladki ze schabu
Składniki
- schab wp 8 kotletów
- boczek wędzony 15 dag
- boczek surowy chudy 15 dag
- cebula 1 duża
- ogórki kiszone 2-3 szt
- musztarda sarepska
- sól, pieprz, liśc laurowy
- czosnek 1-2 ząbki
- mąka
- olej
Składniki
- schab wp 8 kotletów
- boczek wędzony 15 dag
- boczek surowy chudy 15 dag
- cebula 1 duża
- ogórki kiszone 2-3 szt
- musztarda sarepska
- sól, pieprz, liśc laurowy
- czosnek 1-2 ząbki
- mąka
- olej

Etapy przygotowania
1. boczek wędzony i surowy, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać łyżeczkę musztardy, doprawić do smaku solą i pieprzem, 2. kotlety rozbić, nakładać farsz, zwinąć roladkę, spiąć wykałaczką, obsmażyć na rumiano, podlać gorącą wodą, dodać posiekany czosnek i liść laurowy, gotować na małym ogniu ok 30 min, jak mięso będzie miękkie, wyjąć roladki a wywar zaprawić mąką, zagotować, doprawić do smaku, włożyć ponownie mięso do sosu, mocno podgrzać, smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15528
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15528



Składniki
- schab wp 8 kotletów
- boczek wędzony 15 dag
- boczek surowy chudy 15 dag
- cebula 1 duża
- ogórki kiszone 2-3 szt
- musztarda sarepska
- sól, pieprz, liśc laurowy
- czosnek 1-2 ząbki
- mąka
- olej
1. boczek wędzony i surowy, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać łyżeczkę musztardy, doprawić do smaku solą i pieprzem, 2. kotlety rozbić, nakładać farsz, zwinąć roladkę, spiąć wykałaczką, obsmażyć na rumiano, podlać gorącą wodą, dodać posiekany czosnek i liść laurowy, gotować na małym ogniu ok 30 min, jak mięso będzie miękkie, wyjąć roladki a wywar zaprawić mąką, zagotować, doprawić do smaku, włożyć ponownie mięso do sosu, mocno podgrzać, smacznego
Pyszne roladki :)