Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab inaczej. Fasolka inaczej. Razem - superobiad.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6959
Polecam.
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5262
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2379
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6959
Polecam.
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5262
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2379
Składniki
Schab pokroiłem i rozbiłem na cienkie plastry. Mleko wymieszałem z przyprawami, i włożyłem do niego mięso na kilka minut.Fasolkę podgotowałem przez około 10 minut.
Na każdy plaster schabu położyłem kilka strąków fasolki, zwinąłem w rolki i spiąłem wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłem mięso na rumiano, a następnie podlałem wodą, dodałem marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie i listek laurowy. Dusiłem do miękkości.
Do słoiczka z kilkoma łyżkami wody wsypałem mąkę, wstrząsając wymieszałem i zagęściłem sos. Całość posypałem natką pietruszki.