Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało wymagające, ale przepyszne danie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1602
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1602
Składniki
Schab pokroiłem i rozbiłem na cienkie plastry. Mleko wymieszałem z przyprawami, i włożyłem do niego mięso na kilka minut.
Na każdy plaster schabu położyłem plaster sera i kilka cienkich pasków papryki marynowanej. Dałem również drobno posiekane liście pora, ale nie jest to konieczne. Mięso zwinąłem w roladki i zapiąłem wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłem mięso na rumiano, a następnie podlałem wodą i dusiłem aż do miękkości.
Do wody dodałem liść laurowy i zioła angielskie. Gdy mięso było gotowe, wsypałem 2 łyżki mąki do słoiczka, dolałem wody i wstrząsając dokładnie wymieszałem. Mąką zagęściłem sos.