Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało wymagające, ale przepyszne danie.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25160
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25160
Składniki
Schab pokroiłem i rozbiłem na cienkie plastry. Mleko wymieszałem z przyprawami, i włożyłem do niego mięso na kilka minut.
Na każdy plaster schabu położyłem plaster sera i kilka cienkich pasków papryki marynowanej. Dałem również drobno posiekane liście pora, ale nie jest to konieczne. Mięso zwinąłem w roladki i zapiąłem wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłem mięso na rumiano, a następnie podlałem wodą i dusiłem aż do miękkości.
Do wody dodałem liść laurowy i zioła angielskie. Gdy mięso było gotowe, wsypałem 2 łyżki mąki do słoiczka, dolałem wody i wstrząsając dokładnie wymieszałem. Mąką zagęściłem sos.