Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało wymagające, ale przepyszne danie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1446
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231823
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4989
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1446
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231823
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4989
Składniki
Schab pokroiłem i rozbiłem na cienkie plastry. Mleko wymieszałem z przyprawami, i włożyłem do niego mięso na kilka minut.
Na każdy plaster schabu położyłem plaster sera i kilka cienkich pasków papryki marynowanej. Dałem również drobno posiekane liście pora, ale nie jest to konieczne. Mięso zwinąłem w roladki i zapiąłem wykałaczkami.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłem mięso na rumiano, a następnie podlałem wodą i dusiłem aż do miękkości.
Do wody dodałem liść laurowy i zioła angielskie. Gdy mięso było gotowe, wsypałem 2 łyżki mąki do słoiczka, dolałem wody i wstrząsając dokładnie wymieszałem. Mąką zagęściłem sos.