Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne roladki podane z ziemniakami, buraczkami oraz polane sosem pieczeniowym.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 760
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2079
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4068
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4068
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 760
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2079
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4068
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4068
Składniki
Plastry schabu rozbijamy na cienkie placki, przyprawiamy pieprzem i solą, smarujemy musztardą, układamy na każdy placek mięsa plasterek boczku i pokrojony w kostkę ogórek z cebulą. Każdy placek mięsny zwijamy i zaszywamy wykałaczkami. Każdy zraz obtaczamy w mące. Na dużej patelni rozgrzewamy smalec wieprzowy i układamy zrazy. Smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia ze wszystkich stron. W między czasie gotujemy w osobnych garnczkach buraki i ziemniaki. Usmażone roladki wyjmujemy z patelni i wkładamy do garnka z przygotowanym sosem pieczeniowym. Dusimy na wolnym ogniu do zmiękczenia roladek kilka minut. W między czasie smażymy z cebulką wcześniej ugotowane i starte buraczki. Zrazy podajemy z ziemniakami i buraczkami, polane sosem.
Wykonanie sosu: Gotujemy wodę ze wszystkimi składnikami, oprócz mąki. Gotujemy do miękkości suszonych warzyw. Gdy warzywa są miękkie, doprawiamy do smaku i zagęszczamy sos. Możemy zabielić 2-3 łyżkami śmietany
Smacznego !!!