Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z suszonymi śliwkami, owinięte aromatyczną wędzoną szynką. Roladki wychodzą soczyste i bardzo kruche. Do sosu również dodałam kilka śliwek, dzięki czemu nabrał pięknego, ciemnego koloru i cudownego aromatu.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10141
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2762
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1878
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 725
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3987
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10141
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2762
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1878
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 725
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3987
Składniki
Mięso rozbijamy dość cienko. Każdy kawałek oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Z jednej strony smarujemy musztardą (pół łyżeczki). Na mięsie układamy śliwki, zwijamy ciasno roladki. Każdą roladkę owijamy plastrem szynki. Roladki obsmażamy z każdej strony na maśle klarowanym na złoty kolor. Zalewamy bulionem, dodajemy 3-4 pokrojone śliwki i dusimy pod przykryciem 30 minut (aż roladki będą miękkie). Pod koniec sos zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką, zagotowujemy, doprawiamy do smaku jeśli to konieczne. SMACZNEGO!