Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato na talerzu czyli pyszne danie obiadowe z dodatkami.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 253
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36251
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 253
Polecam.
Odsłon: 740
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36251
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 411
Składniki
Polędwiczkę umyć , pokroić w plastry 2 cm , lekko rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować przygotowane polędwiczki. Szparagi umyć , usunąć twarde końcówki, poruszać nimi a same się złamią, Zagotować lekko osoloną wodę wrzucić , gotować 2 minuty. Wyjąć, wystudzić.
Ser pokroić w plasterki , podobnie paprykę. Na każdym plasterku polędwiczki ułożyć 2 plasterki sera mozzarella , 2 szparagi, 3 paski papryki.
Boczek pokroić w plastry. Polędwiczkę zwinąć w roladkę, owinąć plasterkiem boczku , spiąć wykałaczką. Z pozostałymi plasterkami polędwiczki zrobić to samo, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, łączeniem do dołu.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, roladki można posmarować oliwą lub niekoniecznie, wstawić do piekarnika i piec 30 minut lub do dobrego zrumienienia.
Roladki podawać z podpieczonymi ziemniakami i dowolnym dodatkiem.