Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki ze szparagami

Roladki ze szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 411 Ocena: 2068

Dodano:

Odsłon: 135

Lato na talerzu czyli pyszne danie obiadowe z dodatkami.

Składniki

  • Polędwiczka wieprzowa - 50 dag
  • Szparagi białe - 400 g
  • Boczek - 150 g
  • Ser mozzarella - 200 g
  • Papryka czerwona - 1/2 szt.
  • Marynata do mięs - 1 szt.
  • Sól, pieprz czarny mielony
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Roladki ze szparagami

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę umyć , pokroić w plastry 2 cm , lekko rozbić. Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, zamarynować przygotowane polędwiczki. Szparagi umyć , usunąć twarde końcówki, poruszać nimi a same się złamią, Zagotować lekko osoloną wodę wrzucić , gotować 2 minuty. Wyjąć, wystudzić.

  2. Ser pokroić w plasterki , podobnie paprykę. Na każdym plasterku polędwiczki ułożyć 2 plasterki sera mozzarella , 2 szparagi, 3 paski papryki.

  3. Boczek pokroić w plastry. Polędwiczkę zwinąć w roladkę, owinąć plasterkiem boczku , spiąć wykałaczką. Z pozostałymi plasterkami polędwiczki zrobić to samo, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, łączeniem do dołu.

  4. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, roladki można posmarować oliwą lub niekoniecznie, wstawić do piekarnika i piec 30 minut lub do dobrego zrumienienia.

  5. Roladki podawać z podpieczonymi ziemniakami i dowolnym dodatkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń