Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51782
Dodano: 14.05.2014
Odsłon: 2418
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Szparagi umyłem , odciąłem stwardniałe końce , obrałem , włożyłem do osolonego wrzątku , gotowałem 5 minut , osączyłem.
Sznycle opłukałem , osuszyłem papierowym ręcznikiem , rozbiłem wkładając pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej , na płaty grubości mniej więcej 1 cm. Zamarynowałem solą i pieprzem.
Sznycle cienko posmarowałem musztardą i ułożyłem na nich po kilka szparagów.
Zwinąłem w roladki , związałem sparzonym szczypiorem. Oprószyłem solą , pieprzem i mąką.
Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę , włożyłem roladki i obsmażyłem na rumiano ze wszystkich stron.
Podlałem białym winem i dusiłem na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż mięso było miękkie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (13)

figg 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Wieprzowina dziś tu góruje:-)) Szparagi podobnie jak awokado stanowią dla mnie nieznane smaki. Wygląda na to że będę ewoluować jeżeli chodzi o nowości jak dla mnie:-))) Wygląda mega apetycznie:-) Pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

pysznie-zdrowo-kolorowo 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Wspaniałości:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Niebiańskie :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
pychoty....:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

ggosienka68 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Podpisuję się pod komentarzami poprzedniczek. Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Jak zawsze, pełnia smaku i dobrego gustu :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
bardzo apetyczne roladki, do wypróbowania :-) pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 maja 2014Zgłoś do usunięcia
koniecznie do wypróbowania! ciekawy przepis!3 Kto głosował? | Odpowiedz