Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki ze szparagami po francusku

Roladki ze szparagami po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51782

Dodano:

Odsłon: 2418

O :) Polecam jako danie głównie z ziemniakami.

Składniki

  • 4 sznycle wieprzowe (u mnie z łopatki) po 150 g
  • pęczek zielonych szparagów
  • kieliszek białego wina
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • łyżka mąki
  • szczypior
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Roladki ze szparagami po francusku

Przygotowanie

  1. Szparagi umyłem , odciąłem stwardniałe końce , obrałem , włożyłem do osolonego wrzątku , gotowałem 5 minut , osączyłem.
    Sznycle opłukałem , osuszyłem papierowym ręcznikiem , rozbiłem wkładając pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej , na płaty grubości mniej więcej 1 cm. Zamarynowałem solą i pieprzem.
    Sznycle cienko posmarowałem musztardą i ułożyłem na nich po kilka szparagów.
    Zwinąłem w roladki , związałem sparzonym szczypiorem. Oprószyłem solą , pieprzem i mąką.
    Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę , włożyłem roladki i obsmażyłem na rumiano ze wszystkich stron.
    Podlałem białym winem i dusiłem na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż mięso było miękkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 15 maja 2014 Wieprzowina dziś tu góruje:-)) Szparagi podobnie jak awokado stanowią dla mnie nieznane smaki. Wygląda na to że będę ewoluować jeżeli chodzi o nowości jak dla mnie:-))) Wygląda mega apetycznie:-) Pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 15 maja 2014 bardzo apetyczne roladki, do wypróbowania :-) pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 maja 2014 koniecznie do wypróbowania! ciekawy przepis!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń