Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Polecam jako danie głównie z ziemniakami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Szparagi umyłem , odciąłem stwardniałe końce , obrałem , włożyłem do osolonego wrzątku , gotowałem 5 minut , osączyłem. Sznycle opłukałem , osuszyłem papierowym ręcznikiem , rozbiłem wkładając pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej , na płaty grubości mniej więcej 1 cm. Zamarynowałem solą i pieprzem. Sznycle cienko posmarowałem musztardą i ułożyłem na nich po kilka szparagów. Zwinąłem w roladki , związałem sparzonym szczypiorem. Oprószyłem solą , pieprzem i mąką. Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę , włożyłem roladki i obsmażyłem na rumiano ze wszystkich stron. Podlałem białym winem i dusiłem na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż mięso było miękkie.