Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój szpinakowy debiut - nigdy wcześniej go nie próbowałam. Okazało się, że dużo straciłam - teraz na pewno będzie częściej gościł na naszym stole. Nawet mój syn, który ma "alergię" na zielone zajadał te roladki ze smakiem :)
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 103
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 199
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 213
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 103
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 199
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 213
Składniki
Piersi z kurczaka rozbijamy na cienkie plastry (najlepiej włożyć je do woreczka i dopiero wtedy tłuc), nacieramy z obu stron solą i pieprzem. Szpinak myjemy, osuszamy i siekamy. Czosnek kroimy w drobniutką kostkę, pomidory w większą.
Łyżkę oliwy z zalewy pomidorów rozgrzewamy na patelni, wrzucamy czosnek i pomidory, smażymy 1-2 minuty ciągle mieszając. Dodajemy szpinak i smażymy do chwili aż zmieni kolor i "oklapnie". Dosmaczamy solą i pieprzem.
Na mięsie układamy po plastrze boczku, następnie przygotowany farsz i na koniec posypujemy go parmezanem. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
Na rozgrzany olej wkładamy nasze roladki i smażymy z każdej strony (najlepiej pod przykryciem). Teraz wystarczy tylko usunąć wykałaczki i można podawać. Najlepiej z frytkami albo pieczonymi ziemniaczkami.