Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na świąteczny obiad,jak również na zimno jako przystawka..Rolady wyszły aromatyczne,miękkie i bardzo smaczne:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14435
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 313
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2751
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14435
Składniki
Mięso ponacinać tak by powstały plastry.U mnie wyszły 3 szt. Rozbić delikatnie by nie porozrywało się. Posypać przyprawami-papryką,czubrycą,bazylią,przyp.do kurczaka oraz pieprzem.
Na patelni usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobno pokrojone jabłko.Pod koniec dodać żurawinę. Na płaty mięsa ułożyć plastry sera żółtego. Na wierzch rozłożyć cebulę usmażoną z jabłkami i żurawiną. Na to poukładać plasterki camemberta.
Mięso zwinąć w roladę,dać do folii aluminiowej i zawinąć tak by u góry było zakończenie,pod koniec pieczenia otwieramy i zapiekamy mięso do zrumienienia. Piec w 200st.około godz. Z wody ,która powstała można zrobić sos,lub po prostu wylać.
Smacznego życzę!