Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na świąteczny obiad,jak również na zimno jako przystawka..Rolady wyszły aromatyczne,miękkie i bardzo smaczne:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 467
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 284
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1457
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 467
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 284
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1457
Składniki
Mięso ponacinać tak by powstały plastry.U mnie wyszły 3 szt. Rozbić delikatnie by nie porozrywało się. Posypać przyprawami-papryką,czubrycą,bazylią,przyp.do kurczaka oraz pieprzem.
Na patelni usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobno pokrojone jabłko.Pod koniec dodać żurawinę. Na płaty mięsa ułożyć plastry sera żółtego. Na wierzch rozłożyć cebulę usmażoną z jabłkami i żurawiną. Na to poukładać plasterki camemberta.
Mięso zwinąć w roladę,dać do folii aluminiowej i zawinąć tak by u góry było zakończenie,pod koniec pieczenia otwieramy i zapiekamy mięso do zrumienienia. Piec w 200st.około godz. Z wody ,która powstała można zrobić sos,lub po prostu wylać.
Smacznego życzę!