Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem propozycja nieziemsko pysznych rolad z kurczaka z guacamole, szalotką, mozarellą i grzybami. Wyszły naprawdę mega... świadczą o tym chociażby słowa mojej córki... O matko jakie to dobre :-) a jest wybredna, no więc... są po prostu świetne. Przekonajcie się o tym sami i wypróbujcie przepis.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8552
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4805
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327539
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8552
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7044
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4805
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327539
Składniki
Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać niewielką ilością wody i zagotować przez ok. 15 minut. Przelać przez sitko, ale nie wylewać wywaru, przyda się do sosu. Następnie każdy filet przekroić wzdłuż na dwa cieńsze i rozbić. Każdy doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Awokado obrać i rozgnieść widelcem. Doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny lub limonki. Mozarellę potrzeć na grubej tarce. Na patelni roztopić trochę masła, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i ugotowane grzyby. Chwilę smażyć i lekko wystudzić. Następnie w misce wymieszać awokado, mozarellę i zawartość patelni. Ewentualnie jeszcze doprawić.
Farsz nakładać na mięso i zwijać w rolady. Następnie na tej samej patelni ponownie roztopić trochę masła i smażyć rolady z obu stron na złoty kolor. Potem przełożyć je do rondla, na patelnię wlać wywar z grzybów i całą zawartość wlać do rondla. Przykryć pokrywą i dusić ok. pół godziny. Gdy już mięso będzie miękkie, wyjąć je na talerz i zrobić sos.
Do szklanki wlać 100 ml wody, wsypać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i wlać ok. 50 ml śmietany kremówki. Dokładnie wymieszać i wlać do sosu do rondla. Mieszać aż sos zgęstnieje i zagotować ok. minuty. Następnie zblendować na gładko. Smacznego!!!