Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady z parówkami to fajna propozycja na szybki i smaczny obiad. Rolady proste w przygotowaniu ,smaczne ,a mięsko kruche i soczyste.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Kotlety schabowe umyć, osuszyć, włożyć do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem , tak by powstały płaty. Każdy płat oprószyć pieprzem i solą , następnie posmarować musztardą. Na każdym płacie ułożyć pokrojoną w piórka cebulę ( parę piórek) , parówkę oraz plasterki mozzarelli. Każdy przygotowany płat zwinąć w roladę i obwiązać nitką kuchenną. Podsmażyć na oleju z każdej strony. Po podsmażeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z wytworzonym tłuszczem i piec do miękkości około 40 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć , zdjąć nitkę. Podawać do drugiego dania.