Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś zamiast zwykłych kotletów z piersi z kurczaka :) Łatwe i szybkie do zrobienia, nie drogie no i przede wszystkim - smaczne! :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy i delikatnie, cienko rozbijamy, uważając by mięso się nie rozwaliło. Nakładamy po plastrze sera na mięso.
Przygotowujemy farsz: Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Obieramy pieczarki i myjemy je. Kroimy w półplasterki i dodajemy do cebuli, by wszystko dobrze się podsmażyło. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebulki z pieczarkami. Wszystko dobrze podduszamy.
Nakładamy łyżkę-dwie farszu na płaty mięsa z serem(w zależności od tego jak duże one są) i zawijamy w rolady, zakrywając mięsem także boki rolad, by ser nie wypłynął, a farsz nie wypadł.
Jajko mieszamy z wegetą(lub innymi przyprawami), a bułkę tartą z ziołami(mieszanina bułki tartej z ziołami sprawdza się również do innych potraw). Obtaczamy rolady najpierw w mące, potem w jajku a następnie w bułce tartej.
Smażymy pod przykryciem na rozgrzanym maśle, równo z każdej strony. Resztę farszu, który pozostał, dodajemy pod koniec smażenia do rolad.
Gdy rolady będą gotowe, wyjmujemy je a do wciąż rozgrzanego masła i reszty farszu dodajemy śmietanę, szybko mieszamy, by wszystko dobrze się połączyło - przygotowanym "sosikiem" polewamy ziemniaki. Smacznego! :)