Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi rolad. Ja zazwyczaj robię z mięsa wołowego lub szynki wieprzowej. Dzisiaj postanowiłam przygotować rolady ze schabu. Wyszły bardzo smaczne, kruche i soczyste.
tłuczek , deska, nóż, nitka kuchenna lub wykałaczki, patelnia,
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Składniki
Schab osuszyć, umyć a następnie pokroić na plastry. Rozbić cienko tłuczkiem. Każdy plaster wysmarować musztardą. Boczek wędzony, kiełbasę, ogórki kiszone pokroić w kostkę, włożyć do miski dodać obraną, pokrojoną cebule przyprawić pieprzem i solą , dodać 2 łyżki musztardy i wymieszać do połączenia składników. Taki farsz ułożyć na plastrach schabowych. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub owinąć nitką kuchenną. Rolady włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć pod przykryciem do miękkości, obracając i podlewając wytworzonym bulionem lub gorącą wodą. Po upieczeniu nitkę kuchenną lub wykałaczkę usunąć. Podawać do drugiego dania.