Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi rolad. Ja zazwyczaj robię z mięsa wołowego lub szynki wieprzowej. Dzisiaj postanowiłam przygotować rolady ze schabu. Wyszły bardzo smaczne, kruche i soczyste.
tłuczek , deska, nóż, nitka kuchenna lub wykałaczki, patelnia,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 721
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 721
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1889
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 418
Składniki
Schab osuszyć, umyć a następnie pokroić na plastry. Rozbić cienko tłuczkiem. Każdy plaster wysmarować musztardą. Boczek wędzony, kiełbasę, ogórki kiszone pokroić w kostkę, włożyć do miski dodać obraną, pokrojoną cebule przyprawić pieprzem i solą , dodać 2 łyżki musztardy i wymieszać do połączenia składników. Taki farsz ułożyć na plastrach schabowych. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub owinąć nitką kuchenną. Rolady włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć pod przykryciem do miękkości, obracając i podlewając wytworzonym bulionem lub gorącą wodą. Po upieczeniu nitkę kuchenną lub wykałaczkę usunąć. Podawać do drugiego dania.