Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny i pyszny przepis na roladę ze schabu .
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Pieczarki obieramy , kroimy drobno , pod smażymy na masełku i dusimy do momentu odparowania z nich wody , odkładamy na bok . Boczek kroimy w drobną kosteczkę lub paseczki i wysmażamy na patelni , gotowy boczek przekładamy do pieczarek . Na tej samej patelni podsmażamy delikatnie por , pokrojoną w pół plastry lub drobniej ( zależy to od grubości naszej pory ) dokładamy do naszej miski z pieczarkami i boczkiem . Na koniec dodajemy do całości ser pokrojony w kostkę i doprawiamy do smaku przyprawi .
Kotlety Schabowe rozbijamy tłuczkiem do schabowych , najbardziej rozbijamy boki niż środek , opruszamy pieprz i przyprawa do mięs Knorr . Kotlety rozkładamy na blacie i na każdego z nich nakładamy porcje farszu .
Następnie zwijamy jak devolay-a lub roladę . Boki do środka i ciasno zwijamy . Delikatnie dociskamy całość .
Gotowe mięsa pozostawiamy około 20 minut w lodówce do związania po upływie tego czasu panierujemy jak kotleta schabowego (jajko+bułka tarta) i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor . Na około 10 minut wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 150 °C .