Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny i pyszny przepis na roladę ze schabu .
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Pieczarki obieramy , kroimy drobno , pod smażymy na masełku i dusimy do momentu odparowania z nich wody , odkładamy na bok . Boczek kroimy w drobną kosteczkę lub paseczki i wysmażamy na patelni , gotowy boczek przekładamy do pieczarek . Na tej samej patelni podsmażamy delikatnie por , pokrojoną w pół plastry lub drobniej ( zależy to od grubości naszej pory ) dokładamy do naszej miski z pieczarkami i boczkiem . Na koniec dodajemy do całości ser pokrojony w kostkę i doprawiamy do smaku przyprawi .
Kotlety Schabowe rozbijamy tłuczkiem do schabowych , najbardziej rozbijamy boki niż środek , opruszamy pieprz i przyprawa do mięs Knorr . Kotlety rozkładamy na blacie i na każdego z nich nakładamy porcje farszu .
Następnie zwijamy jak devolay-a lub roladę . Boki do środka i ciasno zwijamy . Delikatnie dociskamy całość .
Gotowe mięsa pozostawiamy około 20 minut w lodówce do związania po upływie tego czasu panierujemy jak kotleta schabowego (jajko+bułka tarta) i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor . Na około 10 minut wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 150 °C .