Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolmopsy z warzywami

Rolmopsy z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Rolmopsy z warzywami"

Składniki

  • 8 filetów śledziowych z octu
  • pieprz
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki łagodnej musztardy
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 marchewki
  • 2 łyżki kaparów
  • koperek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety śledziowe osącz z zalewy, opłucz pod bieżącą wodą i ułóż na desce skórą do dołu. Wymieszaj miód (najlepiej naturalny) z musztardą na gładką masę, posmaruj nią wszystkie filety, posyp odrobiną roztartego w moździerzu kolorowego pieprzu.

  2. Ogórki konserwowe pokrój na ćwiartki, obraną czerwoną cebulę w krążki. Marchewkę oczyść, pokrój w słupki. Kapary osącz z zalewy. Umyj i osusz gałązki koperku, oderwij piórka z łodyżek.

  3. Na każdym filecie ułóż z jednej strony ćwiartkę ogórka. Posypuj cebulą, kaparami, marchewką i koperkiem. Zwiń roladki, zepnij. Dekoruj kolorowym pieprzem i resztą cebuli.

  4. porcji, czas ok. 20 min; porcja – 340 kcal, cena 1,30 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń