Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-11-2017
Jako ze najlepszym warzywem poznojesiennym jest mieso mielone :-) polecam cos fantastycznego i bardzo efektownego. Bardzo smaczna pieczen z miesem mielonym w roli glownej .
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Składniki
Mieso mielone mieszamy z 1 jajkiem, bulka tarta (garsc), drobno pokrojonymi i wczesniej usmazonymi cebulkami (z dodatkiem Kucharka), pol lyzeczki soli (nie za duzo, gdyz ser i bekon sa juz slone) oraz pol lyzeczki czarnego pieprzu. Tak przygotowane mieso wykladamy na papier do piecznenia 38x42cm i rozwalkowuemy mokrym walkiem, na koniec pomagajac sobie rekoma formujemy prostokat. Mieso najpierw smarujemy 2,5 lyzkoma dzemu z zurawiny, nastepnie kladziemy na to plastry zoltego sera i zawijamy przy pomocy papieru, pomagajac sobie nozem.
Tak zawinieta rolade zostawiamy na skraju papieru, a na pozostala jego czesc rozkladamy plastry bekonu, prostopadle do rolady. Teraz ladujemy aparat fotograficzny, bo bateria sie wyczerpala :-))
Teraz rolujemy nasza rolade w odwrotnym kierunku, sprytnie zawiajac ja w plastry bekonu i wraz z papierem przenosimy na blache do pieczenia. jeszcze z wierzchu smarujemy lyzka zurawiny i do pieca!! Pieczemy na dwoch grzalkach (bez teroobiegu) w temp. 200°C przez 40 minut. nastepnie wyjmujemy mieso i dajemy mu odpoczac przynajmniej przez kwadrans.
A teraz prawdziwa uczta !!! Gwarantuje, ze tak smacznego mielonego nie jedliscie :-))