Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół z kluseczkami z kaszy"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 56
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka. Zalej 1 i 1/2 litra zimnej wody. Zagotuj. Zanim bulion zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Dodaj bulion w proszku i gotuj razem jeszcze 20 minut na małym płomieniu. Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki. Marchewki obierz, umyj, potnij w plasterki.
Masło stop, przestudź. Następnie wymieszaj z jajkiem. Przypraw solą i gałką muszkatołową. Dosyp kaszkę. Odstaw na ok. 10 minut. Z przygotowanej masy formuj dwoma łyżkami owalne kluseczki. Od razu wkładaj je na posolony wrzątek. Gotuj ok. 15 minut. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową.
Mięso wyjmij z wywaru, oddziel od skóry i kości, pokrój na kawałeczki. Do rosołu włóż przygotowane warzywa. Gotuj jeszcze ok. 10 minut. Szczypiorek opłucz, osusz, posiekaj. Gotowy rosół rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż mięso oraz kluseczki. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Tina