Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozdrażniona bałaganem jaki powstawał przy siekaniu orzechów , na przykład do ciasta postawiłam na metodę prostą i domową . Mowa oczywiście o wcześniej rozłupanych orzechach .
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Odmierzam ilość orzechów jakie potrzebuję . Laskowe czy włoskie lub nerkowce itp. Jak kto lubi . * Przygotowuję coś miękkiego - ja użyłam rękawicę kuchenną * Tłuczek do mięsa . * Woreczek - na przykład do kanapek lub mrożenia . Orzechy jakie przygotowałam wkładam do woreczka . Spuszczam powietrze i zawiązuję woreczek . Lub zamykam jeśli jest to woreczek zamykany . Deskę kładę na rękawicę , na deskę kładę woreczek z orzechami i za pomocą tłuczka rozbijam je na dowolną grubość . Używana siła musi być kontrolowana , żeby nie zrobić z orzechów miazgi . No chyba że potrzebujemy orzechowy proszek :) Porada prosta ale przydatna . Pozdrawiam Małgośka w Kuchni https://www.malgoskawkuchni.com