Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne jednogarnkowe danie z soczewicą i orientalnymi przyprawami.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 797
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22840
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15258
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 797
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22840
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15258
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
Marchew i ząbki czosnku kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. W garnku z grubym dnem przesmażamy razem warzywa. Po kilku minutach dokładamy ryż. Smażymy jeszcze ok 1-2 minuty często mieszając. Zalewamy całość wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, aż ryż będzie robił się miękki. Dodajemy soczewicę i gotujemy jeszcze 20 minut (soczewica powinna już być miękka). Danie jest pyszne od razu, ale następnego dnia po przegryzieniu chyba jeszcze lepsze.