Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne jednogarnkowe danie z soczewicą i orientalnymi przyprawami.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 160
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 106
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 160
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Składniki
Marchew i ząbki czosnku kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. W garnku z grubym dnem przesmażamy razem warzywa. Po kilku minutach dokładamy ryż. Smażymy jeszcze ok 1-2 minuty często mieszając. Zalewamy całość wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, aż ryż będzie robił się miękki. Dodajemy soczewicę i gotujemy jeszcze 20 minut (soczewica powinna już być miękka). Danie jest pyszne od razu, ale następnego dnia po przegryzieniu chyba jeszcze lepsze.