Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne jednogarnkowe danie z soczewicą i orientalnymi przyprawami.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10523
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336838
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4535
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424292
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10523
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336838
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4535
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424292
Składniki
Marchew i ząbki czosnku kroimy w plasterki, cebulę w kostkę. W garnku z grubym dnem przesmażamy razem warzywa. Po kilku minutach dokładamy ryż. Smażymy jeszcze ok 1-2 minuty często mieszając. Zalewamy całość wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, aż ryż będzie robił się miękki. Dodajemy soczewicę i gotujemy jeszcze 20 minut (soczewica powinna już być miękka). Danie jest pyszne od razu, ale następnego dnia po przegryzieniu chyba jeszcze lepsze.