Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne danie, które rozgrzeje każdego w mroźne dni.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 239
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 239
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13210
Składniki
Mięso opłukać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i dodać drobno pokrojoną cebulę. Lekko podsmażyć, dodać mięso, zmiażdżony czosnek, paprykę w proszku, kminek, majeranek i bazylię.
Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić powoli pod przykryciem. W czasie duszenia często mieszać i uzupełniać odparowaną wodę.
Gdy mięso zacznie mięknąć, dodać pokrojoną paprykę, ogórki i koncentrat pomidorowy. Dolać tyle wody, aby zakryła potrawę.
Gdy mięso będzie całkowicie miękkie, rozcieńczyć łyżkę mąki w 1/2 szkl. zimnej wody i wlać do potrawy. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować, podawać ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :)