Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne danie, które rozgrzeje każdego w mroźne dni.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4090
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11201
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6439
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5445
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13435
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5200
Składniki
Mięso opłukać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i dodać drobno pokrojoną cebulę. Lekko podsmażyć, dodać mięso, zmiażdżony czosnek, paprykę w proszku, kminek, majeranek i bazylię.
Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić powoli pod przykryciem. W czasie duszenia często mieszać i uzupełniać odparowaną wodę.
Gdy mięso zacznie mięknąć, dodać pokrojoną paprykę, ogórki i koncentrat pomidorowy. Dolać tyle wody, aby zakryła potrawę.
Gdy mięso będzie całkowicie miękkie, rozcieńczyć łyżkę mąki w 1/2 szkl. zimnej wody i wlać do potrawy. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować, podawać ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :)