Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki z tortilli to był u mnie sposób na wyczyszczenie lodówki z różnych warzyw i pieczarek, które wypadało już zużyć. I tak oto powstał smaczny farsz do tortilli, którą zwijałam na kształt rożków. Całość przesypywana tartą mozzarellą i zapieczona w piekarniku. Pyszne danie z serii tych, do których wykorzystujemy wszystko to, co nam zbywa w lodówce. Do farszu użyłam papryki szpiczastej. Ma cieńszy i łagodniejszy w smaku miąższ.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11172
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4016
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42750
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 476
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 325
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11172
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4016
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42750
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 476
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 325
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 425
Składniki
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy przez 5-6 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy
Kukurydzę odsączamy Cukinię kroimy na małe kawałki Pieczarki obieramy i kroimy
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i wrzucamy na niego pieczarki i cukinię. Smażymy do odparowania płynu doprawiając solą i pieprzem
Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę,
Wszystkie warzywa mieszamy. Pieczarki, brokuł i cukinia powinny być ostudzony, Mieszamy z serem ( 2/3 )
Tortille przekrawamy na pół, aby powstały nam półkola
Każdą połówkę tortilli zwijamy w rożek i napełniamy warzywnym farszem. Wierzch warzyw posypujemy resztą sera
Rożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Zapiekamy ok 15 minut
Podajemy z salsą pomidorową