Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki z tortilli to był u mnie sposób na wyczyszczenie lodówki z różnych warzyw i pieczarek, które wypadało już zużyć. I tak oto powstał smaczny farsz do tortilli, którą zwijałam na kształt rożków. Całość przesypywana tartą mozzarellą i zapieczona w piekarniku. Pyszne danie z serii tych, do których wykorzystujemy wszystko to, co nam zbywa w lodówce. Do farszu użyłam papryki szpiczastej. Ma cieńszy i łagodniejszy w smaku miąższ.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Składniki
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy przez 5-6 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy
Kukurydzę odsączamy Cukinię kroimy na małe kawałki Pieczarki obieramy i kroimy
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i wrzucamy na niego pieczarki i cukinię. Smażymy do odparowania płynu doprawiając solą i pieprzem
Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę,
Wszystkie warzywa mieszamy. Pieczarki, brokuł i cukinia powinny być ostudzony, Mieszamy z serem ( 2/3 )
Tortille przekrawamy na pół, aby powstały nam półkola
Każdą połówkę tortilli zwijamy w rożek i napełniamy warzywnym farszem. Wierzch warzyw posypujemy resztą sera
Rożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Zapiekamy ok 15 minut
Podajemy z salsą pomidorową