Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sposób sprawdza się podczas większych spotkań rodzinnych. Wkładamy doprawione mięsa do garnka, nakrywamy i wstawiamy do piekarnika. Nie trzeba mięsa odwracać, polewać sosem. Mięso jest wyjątkowo soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5287
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5287
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Składniki
Karkówkę i schab pokroić w 2-cm plastry. Filety drobiowe pokroić na mniejsze części. Wszystkie rodzaje mięs oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę. Warzywa kroimy w dość grube słupki. Na dno glinianego garnka włożyć smalec i wlać 1/2 szklanki wody lub bulionu. Układać warstwami każdy rodzaj mięsa np. najpierw pokrojony schab, na to warstwa warzyw, listek, ziele, pieprz i całe, dokładnie umyte pieczarki. Następnie układamy warstwę mięsa drobiowego i znowu pokrojone w słupki warzywa, listek, ziele i pieczarki. Trzecią warstwą jest karkówka i warstwa warzyw, listek, ziele, pieprz , pieczarki oraz słoik suszonych pomidorów razem z olejem oraz czerwone wino. Garnek przykrywamy pokrywką i pieczemy przez 2,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Po tym czasie bardzo ostrożnie wyjmujemy garnek z piekarnika bo jest mocno rozgrzany. Mięso jest pyszne, soczyste i w zasadzie samo się piecze bez doglądania, doprawiania, podlewania sosem