Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sposób sprawdza się podczas większych spotkań rodzinnych. Wkładamy doprawione mięsa do garnka, nakrywamy i wstawiamy do piekarnika. Nie trzeba mięsa odwracać, polewać sosem. Mięso jest wyjątkowo soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3514
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3128
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 192
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 147
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3514
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 54
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3128
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 192
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 147
Składniki
Karkówkę i schab pokroić w 2-cm plastry. Filety drobiowe pokroić na mniejsze części. Wszystkie rodzaje mięs oprószyć przyprawami i odstawić na godzinę. Warzywa kroimy w dość grube słupki. Na dno glinianego garnka włożyć smalec i wlać 1/2 szklanki wody lub bulionu. Układać warstwami każdy rodzaj mięsa np. najpierw pokrojony schab, na to warstwa warzyw, listek, ziele, pieprz i całe, dokładnie umyte pieczarki. Następnie układamy warstwę mięsa drobiowego i znowu pokrojone w słupki warzywa, listek, ziele i pieczarki. Trzecią warstwą jest karkówka i warstwa warzyw, listek, ziele, pieprz , pieczarki oraz słoik suszonych pomidorów razem z olejem oraz czerwone wino. Garnek przykrywamy pokrywką i pieczemy przez 2,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Po tym czasie bardzo ostrożnie wyjmujemy garnek z piekarnika bo jest mocno rozgrzany. Mięso jest pyszne, soczyste i w zasadzie samo się piecze bez doglądania, doprawiania, podlewania sosem