Do góry

Dania główne Przepis na:

Rozpływające w ustach roladki

Rozpływające w ustach roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 702 Ocena: 6867

Dodano:

Odsłon: 39910

Delikatne mięso drobiowe z dodatkiem aromatycznego masła połączonego z serkiem.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • ½ kostki masła
  • 2 serki topione śmietankowe
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Bułka do panierki
  • 2 jajka
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rozpływające w ustach roladki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    3. Na środku każdego kawałka mięsa smarujemy serkiem topionym i układamy po paseczku masła.

  2. 4. Brzegi mięsa zawijamy do środka i zwijamy w roladki.

  3. 5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju

  4. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 stycznia Zostało coś dla mnie? ;) Jak zwykle moje smaki, ale czemu ja się dziwię :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń