Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zostają mi ugotowane buraki i nie wiem jak je mądrze wykorzystać. Teraz pozostała mi też resztka serka koziego i tak powstała tarta.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 37
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2607
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 762
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14067
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 37
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2607
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 762
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1546
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14067
Składniki
Buraki zetrzeć na dużych oczkach tarki, cebulę pokroić w plasterki. Cebulę udusić na 1 łyżce oleju, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, polać octem balsamicznym. Dodać starte buraki, posiekany ząbek czosnku, chwilę dusić, przestudzić. Ciasto. Do mąki dodać pokruszone drożdże , czosnek niedźwiedzi, letnie mleko, olej, sól i zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Okrągłą 10 cm blaszkę nasmarować margaryną. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim spód i boki blaszki,podpiec w 180 C około 15 minut. Mi trochę zostało więc zrobiłam ozdobne wzorki. Na podpieczone ciasto szybko przekładamy nadzienie, kozi serek i wzorki z ciasta. Wszystko ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 25-30 minut.