Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ruloniki z cukinią po prowansalsku"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 120
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 703
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 81
Składniki
<strong> potrawy 50 min • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 8 zł • Przepis dla 4 osób.</strong>
Filety rybne skrop obficie sokiem z cytryny, następnie lekko oprósz solą i pieprzem.
Papryki umyj, osusz, oczyść z pestek i potnij w cienkie paseczki. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie z masłem. Dołóż pokrojoną paprykę, chwilkę razem podsmaż i dopraw do smaku.
Cukinie zetrzyj na tarce z dużymi otworami, lekko podduś na maśle. Do gorących dodaj przepuszczony przez praskę czosnek, wymieszaj i odstaw do przestudzenia. Bazylię i połowę rozmarynu posiekaj dość grubo, wymieszaj z cukinią, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Na filety wykładaj porcje cukinii z ziołami i zwijaj ciasno w rulony. Podsmażoną paprykę z cebulą rozłóż równomiernie na dnie żaroodpornego naczynia, ułóż na niej roladki rybne. Poodrywaj igiełki z pozostałego rozmarynu i posyp nimi roladki (małą gałązkę zostaw do dekoracji).
Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 190°C i zapiekaj około 35 minut.
Ruloniki z cukinią po prowansalskuŹródło: Kobieta i życie