Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ruloniki z szynką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Szczypiorek opłukać i delikatnie osuszyć. Odłożyć 10 najładniejszych, mocnych źdźbeł (jeśli nie mamy wprawy w wiązaniu szczypiorkiem, lepiej odłożyć jeszcze kilka na zapas), a resztę posiekać.
Szynkę pokroić w kostkę. Miękkie masło zmiksować z serkiem topionym, dodać szynkę i szczypior, wymieszać. Masę rozsmarować na plastrach sera, związywać szczypiorkiem.
Kromki pieczywa zapiec w piekarniku lub tosterze. Połowę posypać tartym serem, na drugą połowę nałożyć kleksy z keczupu.
ok. 20 minutŹródło: Twoje Imperium