Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-02-2025
proste szybkie i pyszne danie
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7818
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3005
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7818
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3005
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
1. cebulę obrać, pokroić w półplasterki, rozgrzać łyżeczkę smalcu lub oleju, dodać cebulę, posolić, dusić na małym ogniu do miękkości (cebula musi być uduszona a nie usmażona, w razie potrzeby można podlać kilkoma łyżkami wody), doprawić pieprzem, 2. mięso zmielić w maszynce z najgrubszą siatką, dodać łyżkę musztardy, doprawić solą i pieprzem, 3. z mięsa formować okrągłe kotlety grubości ok 1cm, rozgrzać patelnię, smażyć kotlety na suchej patelni po 2 min z każdej strony, usmażone kotlety ułożyć na patelni, przykryć uduszoną cebulą, dusić razem jeszcze ok 5 min, smacznego