Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rurki cukiniowe faszerowane mięsem mielonym"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1301
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 478
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3472
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1085
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2213
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1301
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 478
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3472
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1085
Składniki
Mięso mielone włóż do miski. Dodaj 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, sól, pieprz oraz indyjską przyprawę garam masala.
Cukinie umyj, osusz i pokrój na kawałki o grubości około 5 cm. Wydrąż z nich miąższ przy pomocy małej łyżeczki.
Powstałe rurki napełnij przygotowaną masą mięsną, po czym ułóż je na aluminiowej tacce wysmarowanej oliwą.
Posyp danie ziołami i wstaw na około 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Czas: 30 min, 1 porcja = 220 kcalŹródło: Kurier TV