Do góry

Dania główne Przepis na:

Rurki cukiniowe faszerowane mięsem mielonym

Rurki cukiniowe faszerowane mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Rurki cukiniowe faszerowane mięsem mielonym"

Składniki

  • 30 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka przyprawy garam masala
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 2 cukinie
  • oliwa z oliwek do wysmarowania brytfanny
  • zioła do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso mielone włóż do miski. Dodaj 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, sól, pieprz oraz indyjską przyprawę garam masala.

  2. Cukinie umyj, osusz i pokrój na kawałki o grubości około 5 cm. Wydrąż z nich miąższ przy pomocy małej łyżeczki.

  3. Powstałe rurki napełnij przygotowaną masą mięsną, po czym ułóż je na aluminiowej tacce wysmarowanej oliwą.

  4. Posyp danie ziołami i wstaw na około 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.

  5. Czas: 30 min, 1 porcja = 220 kcal

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń