Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rurki z sosem i warzywami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 197
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 183
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 197
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 183
Składniki
Makaron gotujemy na pół miękko. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek miażdżymy, por kroimy na kawałki, a pomidory na pół. Mięso tniemy na kotleciki.
Na rozgrzanym maśle z dodatkiem łyżki oleju smażymy por, cebulę i czosnek, zdejmujemy z patelni. Na tym samym tłuszczu smażymy polędwicę, wyjmuje- my, odstawiamy w ciepłe miejsce. Przecier pomidorowy mieszamy z musztardą.
Dodajemy śmietanę, zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dajemy pomidory, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Sosem polewamy gorący makaron wymieszany z warzywami i mięso.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 5,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 577 kcal, Białko: 29 g, Tłuszcz: 22 g, Węglowodany: 71 gŹródło: Rewia