Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ruskie kotlety ziemniaczane
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 197
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9440
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 996
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 197
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9440
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 996
Składniki
Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po wystudzeniu przełożyć do miski, dodać jajko, twaróg, sól, pieprz, podsmażoną cebulę, bułkę tartą i całość rozgnieść tłuczkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać całość łyżką.
Podzielić na 8 lub 10 równych części.
Gotowe obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie z sosem pieczarkowym i kapustą kiszoną. Smacznego!