Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ruskie kotlety ziemniaczane
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 125
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1189
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31234
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3652
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4633
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8131
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 125
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1189
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31234
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3652
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4633
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8131
Składniki
Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po wystudzeniu przełożyć do miski, dodać jajko, twaróg, sól, pieprz, podsmażoną cebulę, bułkę tartą i całość rozgnieść tłuczkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać całość łyżką.
Podzielić na 8 lub 10 równych części.
Gotowe obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie z sosem pieczarkowym i kapustą kiszoną. Smacznego!