Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ruskie kotlety ziemniaczane
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414121
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2238
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414121
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2238
Składniki
Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po wystudzeniu przełożyć do miski, dodać jajko, twaróg, sól, pieprz, podsmażoną cebulę, bułkę tartą i całość rozgnieść tłuczkiem, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać całość łyżką.
Podzielić na 8 lub 10 równych części.
Gotowe obtoczyć w jajku oraz bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami u mnie z sosem pieczarkowym i kapustą kiszoną. Smacznego!