Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma tyle pracy co z pierogami,a smak przepyszny.:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28725
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28725
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Zrobić farsz. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Ziemniaki zmielone wraz ze serem wymieszać z cebulką,dodać pieprz i sól.Ja daję dużo pieprzu. Ciasto filo rozłożyć ,wyjąć arkusz,a pozostałe przykryć ściereczką by nie wyschło. Pociąć na pasy. Na każdy pasek nałożyć farsz i zawijać w trójkąt po przekątnej.
Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Każdy trojkąt posmarować roztopionym masłem. Piec w 190st.góra-dół do złotego koloru. Najlepsze są z kwaśną śmietaną.
Smacznego życzę!