Do góry

Dania główne Przepis na:

Ruskie pierogi w cieście filo.

Ruskie pierogi w cieście filo.

Autor:

Przepisów i artykułów: 844 Ocena: 16642

Dodano:

Odsłon: 383

Nie ma tyle pracy co z pierogami,a smak przepyszny.:)

Składniki

  • opakowanie ciasta filo
  • 600g twaróg półtłusty
  • 500g ugotowane ziemniaki
  • 2 cebule
  • masło 1/4 kostki
  • pieprz i sól do smaku
  • 1/4 kostki masla dodatkowo do smarowania
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ruskie pierogi w cieście filo.

Przygotowanie

  1. Zrobić farsz.
    Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
    Ziemniaki zmielone wraz ze serem wymieszać z cebulką,dodać pieprz i sól.Ja daję dużo pieprzu.

    Ciasto filo rozłożyć ,wyjąć arkusz,a pozostałe przykryć ściereczką by nie wyschło.
    Pociąć na pasy.
    Na każdy pasek nałożyć farsz i zawijać w trójkąt po przekątnej.

  2. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia.
    Każdy trojkąt posmarować roztopionym masłem.

    Piec w 190st.góra-dół do złotego koloru.
    Najlepsze są z kwaśną śmietaną.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń