Do góry

Dania główne Przepis na:

Rustykalna pizza na cieście francuskim

Rustykalna pizza na cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 970 Ocena: 20178

Dodano:

Odsłon: 578

Wygląda imponująco, mocno rozrośnięta, świetna w smaku i taka prosta.

Składniki

  • ciasto francuskie 275 g
  • szynka szwarcwaldzka ok.150 g
  • mozzarella ok.200 g
  • jajko do smarowania
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rustykalna pizza na cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Piecyk nagrzewamy do 190-200 C.
    Szynkę i ser kroimy w drobną kostkę.
    Ciasto francuskie dzielimy na dwie części, wykrawamy z nich 2 koła.
    Na środek ciast wykładamy szynkę, boki zostawiamy wolne, potem rozkładamy ser. Przykrywamy kawałkami pozostałego ciasta.
    Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy kilkanaście - kilkadziesiąt minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń