Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygląda imponująco, mocno rozrośnięta, świetna w smaku i taka prosta.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 170
Składniki
Piecyk nagrzewamy do 190-200 C. Szynkę i ser kroimy w drobną kostkę. Ciasto francuskie dzielimy na dwie części, wykrawamy z nich 2 koła. Na środek ciast wykładamy szynkę, boki zostawiamy wolne, potem rozkładamy ser. Przykrywamy kawałkami pozostałego ciasta. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy kilkanaście - kilkadziesiąt minut.