Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wygląda imponująco, mocno rozrośnięta, świetna w smaku i taka prosta.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 373
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 130
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 373
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 130
Składniki
Piecyk nagrzewamy do 190-200 C. Szynkę i ser kroimy w drobną kostkę. Ciasto francuskie dzielimy na dwie części, wykrawamy z nich 2 koła. Na środek ciast wykładamy szynkę, boki zostawiamy wolne, potem rozkładamy ser. Przykrywamy kawałkami pozostałego ciasta. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy kilkanaście - kilkadziesiąt minut.