Ryba doprawiona curry
Składniki
- filety rybne u mnie z lina 2 szt
- Curry
- Czosnek
- Sól
- Oliwa z oliwek
- dodatki:
- ziemniaki młode
- mizeria: ogórek, śmietana, sól
- marchewka, oliwa, sól
- szpinak: czosnek 4 ząbki, oliwa, śmietana, sól, gałka , pieprz
- patisony, oliwa, curry, sól
Składniki
- filety rybne u mnie z lina 2 szt
- Curry
- Czosnek
- Sól
- Oliwa z oliwek
- dodatki:
- ziemniaki młode
- mizeria: ogórek, śmietana, sól
- marchewka, oliwa, sól
- szpinak: czosnek 4 ząbki, oliwa, śmietana, sól, gałka , pieprz
- patisony, oliwa, curry, sól

Etapy przygotowania
Filety posypałam curry, dodałam przeciśnięty czosnek, sól i skropiłam je oliwą. Cłość rozsmarowałam równomiernie na filetach.

Ugotowałam młode ziemniaki z wyszorowaną skórką i marchewkę tą samą metodą. Patisony pokroiłam w plastry a małe zostawiłam w całości. skropiłam je oliwą posypałam curry i solą.

Na oliwie podsmażyłam czosnek i dodałam pokrojony świeżo umyty szpinak. Woda na liściach wystarczy aby się uparował pod przykryciem. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. W między czasie zrobiłam mizerię.

Wszystko wrzuciłam na rozgrzanego grilla, a rybę dodatkowo na papier do pieczenia- nie przywrze i się nie porwie.

Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (7)
Ostatnio komentowane przepisy

Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 2797

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 427

Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2354

Ostatnio komentowane przepisy

Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
Odsłon: 2797

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 427

Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2354




Składniki
- filety rybne u mnie z lina 2 szt
- Curry
- Czosnek
- Sól
- Oliwa z oliwek
- dodatki:
- ziemniaki młode
- mizeria: ogórek, śmietana, sól
- marchewka, oliwa, sól
- szpinak: czosnek 4 ząbki, oliwa, śmietana, sól, gałka , pieprz
- patisony, oliwa, curry, sól
Filety posypałam curry, dodałam przeciśnięty czosnek, sól i skropiłam je oliwą. Cłość rozsmarowałam równomiernie na filetach.
Ugotowałam młode ziemniaki z wyszorowaną skórką i marchewkę tą samą metodą. Patisony pokroiłam w plastry a małe zostawiłam w całości. skropiłam je oliwą posypałam curry i solą.
Na oliwie podsmażyłam czosnek i dodałam pokrojony świeżo umyty szpinak. Woda na liściach wystarczy aby się uparował pod przykryciem. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. W między czasie zrobiłam mizerię.
Wszystko wrzuciłam na rozgrzanego grilla, a rybę dodatkowo na papier do pieczenia- nie przywrze i się nie porwie.
Smacznego :)
Pyszny nie tylko piątkowy obiadek.:)
bardzo smaczna rybka
Jaki pyszny obiad,zaskakujesz kochana pomysłami:)
Jem oczami ;-D
Super pomysł na piątkowe danie:) Ale potrawa tak apetycznie wygląda, że nie pogardziłabym nią nawet na niedzielny obiad:)