Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 72
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
Składniki
Filety posypałam curry, dodałam przeciśnięty czosnek, sól i skropiłam je oliwą. Cłość rozsmarowałam równomiernie na filetach.
Ugotowałam młode ziemniaki z wyszorowaną skórką i marchewkę tą samą metodą. Patisony pokroiłam w plastry a małe zostawiłam w całości. skropiłam je oliwą posypałam curry i solą.
Na oliwie podsmażyłam czosnek i dodałam pokrojony świeżo umyty szpinak. Woda na liściach wystarczy aby się uparował pod przykryciem. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. W między czasie zrobiłam mizerię.
Wszystko wrzuciłam na rozgrzanego grilla, a rybę dodatkowo na papier do pieczenia- nie przywrze i się nie porwie.
Smacznego :)