Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 42
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 556
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 118
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 335
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 42
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 556
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 118
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 335
Składniki
Filety posypałam curry, dodałam przeciśnięty czosnek, sól i skropiłam je oliwą. Cłość rozsmarowałam równomiernie na filetach.
Ugotowałam młode ziemniaki z wyszorowaną skórką i marchewkę tą samą metodą. Patisony pokroiłam w plastry a małe zostawiłam w całości. skropiłam je oliwą posypałam curry i solą.
Na oliwie podsmażyłam czosnek i dodałam pokrojony świeżo umyty szpinak. Woda na liściach wystarczy aby się uparował pod przykryciem. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. W między czasie zrobiłam mizerię.
Wszystko wrzuciłam na rozgrzanego grilla, a rybę dodatkowo na papier do pieczenia- nie przywrze i się nie porwie.
Smacznego :)