Ryba doprawiona curry
Składniki
- filety rybne u mnie z lina 2 szt
- Curry
- Czosnek
- Sól
- Oliwa z oliwek
- dodatki:
- ziemniaki młode
- mizeria: ogórek, śmietana, sól
- marchewka, oliwa, sól
- szpinak: czosnek 4 ząbki, oliwa, śmietana, sól, gałka , pieprz
- patisony, oliwa, curry, sól
Składniki
- filety rybne u mnie z lina 2 szt
- Curry
- Czosnek
- Sól
- Oliwa z oliwek
- dodatki:
- ziemniaki młode
- mizeria: ogórek, śmietana, sól
- marchewka, oliwa, sól
- szpinak: czosnek 4 ząbki, oliwa, śmietana, sól, gałka , pieprz
- patisony, oliwa, curry, sól

Etapy przygotowania
Filety posypałam curry, dodałam przeciśnięty czosnek, sól i skropiłam je oliwą. Cłość rozsmarowałam równomiernie na filetach.

Ugotowałam młode ziemniaki z wyszorowaną skórką i marchewkę tą samą metodą. Patisony pokroiłam w plastry a małe zostawiłam w całości. skropiłam je oliwą posypałam curry i solą.

Na oliwie podsmażyłam czosnek i dodałam pokrojony świeżo umyty szpinak. Woda na liściach wystarczy aby się uparował pod przykryciem. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. W między czasie zrobiłam mizerię.

Wszystko wrzuciłam na rozgrzanego grilla, a rybę dodatkowo na papier do pieczenia- nie przywrze i się nie porwie.

Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 1013

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2185
Ostatnio komentowane przepisy

To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 1013

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2185



Składniki
- filety rybne u mnie z lina 2 szt
- Curry
- Czosnek
- Sól
- Oliwa z oliwek
- dodatki:
- ziemniaki młode
- mizeria: ogórek, śmietana, sól
- marchewka, oliwa, sól
- szpinak: czosnek 4 ząbki, oliwa, śmietana, sól, gałka , pieprz
- patisony, oliwa, curry, sól
Filety posypałam curry, dodałam przeciśnięty czosnek, sól i skropiłam je oliwą. Cłość rozsmarowałam równomiernie na filetach.
Ugotowałam młode ziemniaki z wyszorowaną skórką i marchewkę tą samą metodą. Patisony pokroiłam w plastry a małe zostawiłam w całości. skropiłam je oliwą posypałam curry i solą.
Na oliwie podsmażyłam czosnek i dodałam pokrojony świeżo umyty szpinak. Woda na liściach wystarczy aby się uparował pod przykryciem. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. W między czasie zrobiłam mizerię.
Wszystko wrzuciłam na rozgrzanego grilla, a rybę dodatkowo na papier do pieczenia- nie przywrze i się nie porwie.
Smacznego :)