Ryba doprawiona curry
Składniki
- filety rybne u mnie z lina 2 szt
- Curry
- Czosnek
- Sól
- Oliwa z oliwek
- dodatki:
- ziemniaki młode
- mizeria: ogórek, śmietana, sól
- marchewka, oliwa, sól
- szpinak: czosnek 4 ząbki, oliwa, śmietana, sól, gałka , pieprz
- patisony, oliwa, curry, sól
Składniki
- filety rybne u mnie z lina 2 szt
- Curry
- Czosnek
- Sól
- Oliwa z oliwek
- dodatki:
- ziemniaki młode
- mizeria: ogórek, śmietana, sól
- marchewka, oliwa, sól
- szpinak: czosnek 4 ząbki, oliwa, śmietana, sól, gałka , pieprz
- patisony, oliwa, curry, sól

Etapy przygotowania
Filety posypałam curry, dodałam przeciśnięty czosnek, sól i skropiłam je oliwą. Cłość rozsmarowałam równomiernie na filetach.

Ugotowałam młode ziemniaki z wyszorowaną skórką i marchewkę tą samą metodą. Patisony pokroiłam w plastry a małe zostawiłam w całości. skropiłam je oliwą posypałam curry i solą.

Na oliwie podsmażyłam czosnek i dodałam pokrojony świeżo umyty szpinak. Woda na liściach wystarczy aby się uparował pod przykryciem. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. W między czasie zrobiłam mizerię.

Wszystko wrzuciłam na rozgrzanego grilla, a rybę dodatkowo na papier do pieczenia- nie przywrze i się nie porwie.

Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36222

Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2978

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 64
Ostatnio komentowane przepisy

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36222

Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2978

Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 64



Składniki
- filety rybne u mnie z lina 2 szt
- Curry
- Czosnek
- Sól
- Oliwa z oliwek
- dodatki:
- ziemniaki młode
- mizeria: ogórek, śmietana, sól
- marchewka, oliwa, sól
- szpinak: czosnek 4 ząbki, oliwa, śmietana, sól, gałka , pieprz
- patisony, oliwa, curry, sól
Filety posypałam curry, dodałam przeciśnięty czosnek, sól i skropiłam je oliwą. Cłość rozsmarowałam równomiernie na filetach.
Ugotowałam młode ziemniaki z wyszorowaną skórką i marchewkę tą samą metodą. Patisony pokroiłam w plastry a małe zostawiłam w całości. skropiłam je oliwą posypałam curry i solą.
Na oliwie podsmażyłam czosnek i dodałam pokrojony świeżo umyty szpinak. Woda na liściach wystarczy aby się uparował pod przykryciem. Po wyłączeniu ognia dodałam śmietanę, sól, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. W między czasie zrobiłam mizerię.
Wszystko wrzuciłam na rozgrzanego grilla, a rybę dodatkowo na papier do pieczenia- nie przywrze i się nie porwie.
Smacznego :)