Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba gotowana po grecku w świątecznej oprawie

Ryba gotowana po grecku w świątecznej oprawie

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 1139

Dodano:

Odsłon: 29290

ZDROWA RYBA GOTOWANA W SAM RAZ NA WIGILIJNY STÓŁ,NAPEWNO ZACHWYCI GOŚCI .

Składniki

  • Okrągłe filety rybne, 6 sztuk
  • marchewki średnie, 4 sztuki
  • pietruszka, 1 sztuka
  • seler, 1/4 malego
  • cebula, 2 sztuki
  • czosnek, 3 ząbki
  • przecier pomidorowy, 1 maly
  • keczup, 3 łyżki
  • sól ,cukier, do smaku
  • listek laurowy, 1 sztuka
  • ziele angielskie ,pieprz ziarnisty, po 5 ziarenek
  • oliwa, 1/2 szklanki
  • kostka rybna knorr, 1 sztuka
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ryba gotowana po grecku w świątecznej oprawie

Przygotowanie

  1. Wykonanie -----do szerokiego rondla włożyć ryby ,przyprawy ,warzywa,( oprócz cebuli ) na małym ogniu gotować około 25 minut .Wyjąć wszystko delikatnie i ostudzić .Z ostudzonej ryby można wyciąć dowolne ksztalty ,np gwiazdki .Resztę warzyw zetrzeć na tarce o dużych oczkach .Na rozgrzanej oliwie poddusić cebulę pokrojoną w półtalarki razem z rozdrobnionym czosnkiem ,dodać starte warzywa ,podlać troszeczkę wywarem z gotowanej ryby ,dodać przecier ,keczup i gotować około 15 minut .Doprawić do smaku ,udekorować dowolnie .:

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń