Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wykwintne a zarazem dietetyczne
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22771
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45472
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22771
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4854
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45472
Składniki
1.Marchew, para i seler kroimy w zapałkę. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojone warzywa i dusimy 2 minuty. Dodajemy 100 ml wina i dalej dusimy aż wino wyparuje (jakieś 5 minut). Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem i wyjmujemy na talerz.
2.Pora kroimy na długie paski ( wstążki służące do wiązania ryby) i blanszujemy je 30 sekund, albo zalewamy je wrzącą wodą.
3.Wyjmujemy zestaw do gotowania na parze. Na filet rybny układamy uduszone wcześniej w zapałkę warzywa. Zwijamy go i przewiązujemy wstążką z pora. Do garnka wlewamy 400 ml wina i trochę wody, a na sitko układamy rybę, którą z góry solimy i pieprzymy. Dusimy na parze przez jakieś 25 minut.
4.Do garnka gdzie znajduje się płyn na jakieś 10 minut przed końcem duszenia dodajemy pozostałe z duszenia warzywa i je dusimy. Na samiutkim końcu dodajemy żółtka , wszystko mieszamy aż zgęstnieje ( nie doprowadzć do gotowania!!!).
Rybę wyjmujemy i polewamy sosem
-Może być każdego rodzaju filet rybny. -Im lepszego dodamy wina tym potrawa będzie wykwintniejsza -Zamiast wina można dodać bulion, ale to już nie będzie "to"