Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawy z ryb gotowanych na parze są niezwykle smaczne i aromatyczne. Ryba gotowana na parze świetnie smakuje w towarzystwie surówek lub sałatek (w wersji bardziej dietetycznej), jeśli natomiast mamy ochotę na bardziej syty obiad, możemy podać ją z ryżem, ziemniakami, soczewicą czy kaszką jaglaną.
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1258
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 191
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 483
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1258
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 191
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 483
Składniki
Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Smarujemy oliwą i sokiem z cytryny, a następnie oprószamy solą i pieprzem oraz doprawiamy estragonem. Rybę odstawimy na kilkanaście minut, dzięki temu przejdzie ona smakiem i aromatem użytych przypraw. Po tym czasie rybę układamy w górnej części naczynia do gotowania na parze (w dolnej części tego naczynia wcześniej zagotować trochę wody). Przykrywamy i gotujemy ok. 10-15 min.