Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawy z ryb gotowanych na parze są niezwykle smaczne i aromatyczne. Ryba gotowana na parze świetnie smakuje w towarzystwie surówek lub sałatek (w wersji bardziej dietetycznej), jeśli natomiast mamy ochotę na bardziej syty obiad, możemy podać ją z ryżem, ziemniakami, soczewicą czy kaszką jaglaną.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5308
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11737
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5062
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5308
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11737
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5062
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Składniki
Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Smarujemy oliwą i sokiem z cytryny, a następnie oprószamy solą i pieprzem oraz doprawiamy estragonem. Rybę odstawimy na kilkanaście minut, dzięki temu przejdzie ona smakiem i aromatem użytych przypraw. Po tym czasie rybę układamy w górnej części naczynia do gotowania na parze (w dolnej części tego naczynia wcześniej zagotować trochę wody). Przykrywamy i gotujemy ok. 10-15 min.