Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawy z ryb gotowanych na parze są niezwykle smaczne i aromatyczne. Ryba gotowana na parze świetnie smakuje w towarzystwie surówek lub sałatek (w wersji bardziej dietetycznej), jeśli natomiast mamy ochotę na bardziej syty obiad, możemy podać ją z ryżem, ziemniakami, soczewicą czy kaszką jaglaną.
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 164
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 60
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 522
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 685
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 164
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 60
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 522
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 685
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 34
Składniki
Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Smarujemy oliwą i sokiem z cytryny, a następnie oprószamy solą i pieprzem oraz doprawiamy estragonem. Rybę odstawimy na kilkanaście minut, dzięki temu przejdzie ona smakiem i aromatem użytych przypraw. Po tym czasie rybę układamy w górnej części naczynia do gotowania na parze (w dolnej części tego naczynia wcześniej zagotować trochę wody). Przykrywamy i gotujemy ok. 10-15 min.