Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawy z ryb gotowanych na parze są niezwykle smaczne i aromatyczne. Ryba gotowana na parze świetnie smakuje w towarzystwie surówek lub sałatek (w wersji bardziej dietetycznej), jeśli natomiast mamy ochotę na bardziej syty obiad, możemy podać ją z ryżem, ziemniakami, soczewicą czy kaszką jaglaną.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3429
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2701
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 93
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3429
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2701
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 120
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 93
Składniki
Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Smarujemy oliwą i sokiem z cytryny, a następnie oprószamy solą i pieprzem oraz doprawiamy estragonem. Rybę odstawimy na kilkanaście minut, dzięki temu przejdzie ona smakiem i aromatem użytych przypraw. Po tym czasie rybę układamy w górnej części naczynia do gotowania na parze (w dolnej części tego naczynia wcześniej zagotować trochę wody). Przykrywamy i gotujemy ok. 10-15 min.