Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz gotowany na parze podany na sosie maślanym wraz z zielonymi szparagami to znakomity pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Przepis pochodzi z 509. odcinka programu „Ewa Gotuje”. Dlaczego warto sięgać po dorsza? Jest on znakomitym źródłem białka oraz kwasów omega 3 i 6. Dodatkowo dostarcza organizmowi witaminę D, A i E.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2579
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1115
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2579
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1115
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Składniki
Masło pokroić w kostkę, włożyć do pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażalnika na 1 godzinę.
Szalotki pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Zeszklić. Zalać winem i odparować o połowę. Stopniowo dodać zmrożone masło cały czas mieszając (najlepiej miotełką). Posłodzić i przyprawić pieprzem.
Dorsza ugotować na parze (w koszyczku nad wodą doprawioną liściem laurowym i zielem angielskim).
Sos wyłożyć na talerz. Na sosie umieścić ugotowaną rybę. Podawać z gotowanymi szparagami.