Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny przepis z południa Francji. Ryba smakuje wyśmienicie a pieczenie w soli sprawia, że mięso staje się zwarte i pachnące dodanymi ziołami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36152
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36152
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
Przepis w sumie jest niezwykle prosty a efekt rewelacyjny. Do soli dodałam otarta skórkę z jednej cytryny i posiekaną bazylię i białko. Użyłam zwykłej soli do ogórków, nie będziemy jej jedli.
Gdy całość mieszałam, wydało mi się za blade i dodałam łychę pasty chili.
W półmisku do zapiekania ułozyłam warstwę soli i na niej rybę. Do wnętrza ryby włożyłam plasterki cytryny.
Rybę obłożyłam resztą soli. Pieczenie w soli powoduje pewna mumifikację na szybko. Z wierzchu zrobi się skorupka i aromaty nie uciekną. Rybę piekłam pół godziny w 180 stopniach.
A teraz wystarczy delikatnie rozbić skorupkę widelcem. Smacznego :)