Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny przepis z południa Francji. Ryba smakuje wyśmienicie a pieczenie w soli sprawia, że mięso staje się zwarte i pachnące dodanymi ziołami.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 192
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22432
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 192
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22432
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Przepis w sumie jest niezwykle prosty a efekt rewelacyjny. Do soli dodałam otarta skórkę z jednej cytryny i posiekaną bazylię i białko. Użyłam zwykłej soli do ogórków, nie będziemy jej jedli.
Gdy całość mieszałam, wydało mi się za blade i dodałam łychę pasty chili.
W półmisku do zapiekania ułozyłam warstwę soli i na niej rybę. Do wnętrza ryby włożyłam plasterki cytryny.
Rybę obłożyłam resztą soli. Pieczenie w soli powoduje pewna mumifikację na szybko. Z wierzchu zrobi się skorupka i aromaty nie uciekną. Rybę piekłam pół godziny w 180 stopniach.
A teraz wystarczy delikatnie rozbić skorupkę widelcem. Smacznego :)