Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba pieczona w soli

Ryba pieczona w soli

Autor:

Przepisów i artykułów: 653 Ocena: 12987

Dodano:

Odsłon: 1221

Aromatyczny przepis z południa Francji. Ryba smakuje wyśmienicie a pieczenie w soli sprawia, że mięso staje się zwarte i pachnące dodanymi ziołami.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryba pieczona w soli

Przygotowanie

  1. Przepis w sumie jest niezwykle prosty a efekt rewelacyjny.
    Do soli dodałam otarta skórkę z jednej cytryny i posiekaną bazylię i białko.
    Użyłam zwykłej soli do ogórków, nie będziemy jej jedli.

  2. Gdy całość mieszałam, wydało mi się za blade i dodałam łychę pasty chili.

  3. W półmisku do zapiekania ułozyłam warstwę soli i na niej rybę.
    Do wnętrza ryby włożyłam plasterki cytryny.

  4. Rybę obłożyłam resztą soli.
    Pieczenie w soli powoduje pewna mumifikację na szybko. Z wierzchu zrobi się skorupka i aromaty nie uciekną.
    Rybę piekłam pół godziny w 180 stopniach.

  5. A teraz wystarczy delikatnie rozbić skorupkę widelcem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (28)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń