Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do pieczenia najlepiej sprawdzą się tłuste ryby łosoś, tuńczyk, halibut, dorsz czy pstrąg. Dorsza przygotowałam w panierce z jajka i bułki i upiekłam w piekarniku. Ryba wyszła bardzo smaczna i soczysta .Polecam
Polecam.
Odsłon: 518
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12527
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5228
Polecam.
Odsłon: 518
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12527
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5228
Składniki
Kawałki ryby opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Każdy z nich posyp z obu stron solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem granulowanym.
Ułóż na tacce owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Do jednej miseczki wsyp bułkę tartą, w drugiej roztrzep jajko . Dorsza panieruj w jajku i bułce tartej. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzej do 180 st. Na każdy kawałek ryby połóż plaster masła, wstaw do piekarnika i piecz około 15-20 minut do złotego koloru,
Podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką. Ryba jest bardzo aromatyczna, wilgotna i pięknie pachnie masełkiem. Polecam.