Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do pieczenia najlepiej sprawdzą się tłuste ryby łosoś, tuńczyk, halibut, dorsz czy pstrąg. Dorsza przygotowałam w panierce z jajka i bułki i upiekłam w piekarniku. Ryba wyszła bardzo smaczna i soczysta .Polecam
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3783
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113647
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3783
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34210
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113647
Składniki
Kawałki ryby opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Każdy z nich posyp z obu stron solą, pieprzem, tymiankiem i czosnkiem granulowanym.
Ułóż na tacce owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Do jednej miseczki wsyp bułkę tartą, w drugiej roztrzep jajko . Dorsza panieruj w jajku i bułce tartej. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik nagrzej do 180 st. Na każdy kawałek ryby połóż plaster masła, wstaw do piekarnika i piecz około 15-20 minut do złotego koloru,
Podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką. Ryba jest bardzo aromatyczna, wilgotna i pięknie pachnie masełkiem. Polecam.