Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po grecku
Robię co roku na wigilię i zawsze szybko znika do ostatniego kawałka. Świetni...
Odsłon: 2329
W menu wigilijnym można znaleźć wiele tłustych, ciężkostrawnych potraw. Ryba...
Odsłon: 18225
Składniki
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, doprawić z dwóch stron solą oraz pieprzem. Rybę obtaczamy w mącę i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Por pokroić w półplasterki. Marchew, seler oraz pietruszkę ścierami na tarce jarzynowej na grubych oczkach. W dużym garnku podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy zacznie się rumienić dodać por oraz starte warzywa. Dodać liść laurowy ziele angielskie oraz pieprz. Wlać bulion i całość dusić pod uchyloną przykrywką do miękkości warzyw. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat, doprawiamy solą oraz pieprzem. Odstawiamy do przestudzenia. Do wystudzonych warzyw dodajemy łyżkę musztardy i mieszamy. Przygotowane warzywa przełożyć rybą najlepiej w szklanym naczyniu. Odstawić do przegryzienia się smaków. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 864
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 116