Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony sposób na rybę, nie tylko od święta. Doskonała na zimno, wspaniała na gorąco.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 165
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 350
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23705
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 355
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 165
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 350
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23705
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 355
Składniki
Rybę rozmroziłem i osuszyłem, pokroiłem na mniejsze kawałki i obtoczyłem w mące. Smarzyłem na złoto na rozgrzanym oleju.
Wszystkie warzywa starłem na dużych oczkach i dusiłem pod przykryciem na patelni o grubym dnie. Do warzyw dodałem kilka listków laurowych, pierz ziarnisty i ziele angielskie. Dopiero gdy warzywa zmiękły doprawiłem do smaku solą i pieprzem oraz wlałem przecier pomidorowy.
Całość wymieszałem i dusiłem jeszcze chwilę. Do naczynia wyłożyłem ciepłą warstwę warzyw, następnie naprzemiennie rybę, warzywa. Na górę warstwę warzywną. Po ostudzeniu schowałem do lodówki. Ryba najbardziej smakuje mi na trzeci dzień.
Przemycamy zdrowie: Do warzyw dodałem odrobinę kurkumy oraz szczyptę siemienia lnianego i troszkę otrębów. Bez przesady, tyle żeby nikt nie zauważył :D