Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony sposób na rybę, nie tylko od święta. Doskonała na zimno, wspaniała na gorąco.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5842
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9672
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5842
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9672
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Rybę rozmroziłem i osuszyłem, pokroiłem na mniejsze kawałki i obtoczyłem w mące. Smarzyłem na złoto na rozgrzanym oleju.
Wszystkie warzywa starłem na dużych oczkach i dusiłem pod przykryciem na patelni o grubym dnie. Do warzyw dodałem kilka listków laurowych, pierz ziarnisty i ziele angielskie. Dopiero gdy warzywa zmiękły doprawiłem do smaku solą i pieprzem oraz wlałem przecier pomidorowy.
Całość wymieszałem i dusiłem jeszcze chwilę. Do naczynia wyłożyłem ciepłą warstwę warzyw, następnie naprzemiennie rybę, warzywa. Na górę warstwę warzywną. Po ostudzeniu schowałem do lodówki. Ryba najbardziej smakuje mi na trzeci dzień.
Przemycamy zdrowie: Do warzyw dodałem odrobinę kurkumy oraz szczyptę siemienia lnianego i troszkę otrębów. Bez przesady, tyle żeby nikt nie zauważył :D