Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona miruna z warzywami. Polecam.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15721
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Rybę rozmrozić. Najlepiej wyjqć wieczorem, a następnego dnia przystąpić do smażenia. U mnie było tylko pół łyżki wody po rozmrożeniu ryby. Polecam taką rybę. Delikatnie opłukać i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na porcje. Posypać pieprzem cytrynowym i solą. Oprószyć po obu stronach mąką wymieszaną z ziołami prowansalskimi. Zamaczać każdy kawałek w rozbełtanych jajkach i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Na patelni na oleju i maśle zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dodać warzywa obrane, umyte, osuszone i starte na tarce na grubych oczkach. Smażyć na wolnym ogniu i mieszać. Dodać pomidory- passatę i szklankę ciepłej wody. Dusić 10-15 min. Dodać koncentrat pomidorowy oraz pieprz młotkowany z kolendrą, cukier, parykę ostrą, sól do smaku. Jeszcze chwilę dusić. Ułożyć w naczyniu warstwę warzyw i na warzywach usmażone kawałki ryby. Przykryć pozostałymi warzywami. Gotowe. Polecam. Smacznego