Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po grecku co roku pojawia się na moim świątecznym stole. Jest pyszna a w czasie swiaty smakuje wyśmienicie
Patelnia, tarka, łopatka, miska, naczynie żaroodporne, nóż
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Składniki
Rybę pokroić niniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Każdy kawałek obtaczamy w mące,jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Zalewa Do garnka wlewamy wodę,ocet dodaje ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotować.
Marchewkę ,pietruszkę ,seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wlewamy olej i podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę i pora pokrojonego w pół talarki. Następnie dodaje starte warzywa. Całość trzymam na palniku ok 15 minut mieszając co jakiś czas. Następnie dodaje koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i dodaje zalewę. Zagotować.
Naczynie żaroodporne wykładam porcja warzyw,następnie układamy rybę i przykryć porcja warzyw. Taka rybkę odstawić na kilka godzin by smaki się przegryzły. Rybka jest pyszna. Jeśli ktoś nie lubi zalewy octowej można pominąć lub dodasz sok z cytryny.