Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po grecku co roku pojawia się na moim świątecznym stole. Jest pyszna a w czasie swiaty smakuje wyśmienicie
Patelnia, tarka, łopatka, miska, naczynie żaroodporne, nóż
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 196
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 196
Składniki
Rybę pokroić niniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Każdy kawałek obtaczamy w mące,jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Zalewa Do garnka wlewamy wodę,ocet dodaje ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotować.
Marchewkę ,pietruszkę ,seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wlewamy olej i podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę i pora pokrojonego w pół talarki. Następnie dodaje starte warzywa. Całość trzymam na palniku ok 15 minut mieszając co jakiś czas. Następnie dodaje koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i dodaje zalewę. Zagotować.
Naczynie żaroodporne wykładam porcja warzyw,następnie układamy rybę i przykryć porcja warzyw. Taka rybkę odstawić na kilka godzin by smaki się przegryzły. Rybka jest pyszna. Jeśli ktoś nie lubi zalewy octowej można pominąć lub dodasz sok z cytryny.