Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po grecku co roku pojawia się na moim świątecznym stole. Jest pyszna a w czasie swiaty smakuje wyśmienicie
Patelnia, tarka, łopatka, miska, naczynie żaroodporne, nóż
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 107060
Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na ciasto na pierogi. Ciasto ma idealne prop...
Odsłon: 98
Znudziły Ci się klasyczne ciasta świąteczne? A co powiesz na niebanalny piern...
Odsłon: 1088
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 107060
Przedstawiam Wam dzisiaj przepis na ciasto na pierogi. Ciasto ma idealne prop...
Odsłon: 98
Znudziły Ci się klasyczne ciasta świąteczne? A co powiesz na niebanalny piern...
Odsłon: 1088
Składniki
Rybę pokroić niniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Każdy kawałek obtaczamy w mące,jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Zalewa Do garnka wlewamy wodę,ocet dodaje ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotować.
Marchewkę ,pietruszkę ,seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wlewamy olej i podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę i pora pokrojonego w pół talarki. Następnie dodaje starte warzywa. Całość trzymam na palniku ok 15 minut mieszając co jakiś czas. Następnie dodaje koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i dodaje zalewę. Zagotować.
Naczynie żaroodporne wykładam porcja warzyw,następnie układamy rybę i przykryć porcja warzyw. Taka rybkę odstawić na kilka godzin by smaki się przegryzły. Rybka jest pyszna. Jeśli ktoś nie lubi zalewy octowej można pominąć lub dodasz sok z cytryny.